3 tips bij het kopen van winterkleding

3 tips bij het kopen van winterkleding

De winter staat weer voor de deur en het is tijd om na te denken over wat je gaat dragen. Deze kleding moet je warm  en droog houden, maar het moet je ook goed staan. Winterkleding kopen is niet gemakkelijk, omdat het meer functies heeft dan zomerkleding. Gebruik daarom de onderstaande drie tips waarmee je deze winter ook warm en stijlvol kunt zijn. 

  1. Grotere maten

Aangezien je in de winter meer laagjes draagt, is het niet vreemd dat je omvang wat groter is. Dit betekent niet dat je meer kilo’s hebt, maar simpelweg dat je kleding meer plek in zal nemen. Truien en jassen koop je daarom het beste in wat grotere maten. Doe je dit niet, dan wordt het lastig ze te combineren met andere laagjes zonder in te leveren op comfort. 

  1. Felle accessoires

Spendeer wat aandacht aan je winteraccessoires. Koop een opvallende muts en sjaal, bijvoorbeeld en doe hier een neutrale jas bij. Op die manier kun je je eigen stempel drukken op je winteroutfit, maar zal je jas nog vele jaren dienst kunnen doen, ook als je smaak wat veranderd is. 

  1. Praktisch

Winterkleding moet praktisch zijn. Met laarzen met hoge hakken loop je bijvoorbeeld niet gemakkelijk door de sneeuw en een strakke broek met gaten kan erg koud zijn. Koop uiteraard kleding die je mooi vindt, maar stel jezelf voor dat je je ermee in temperaturen van rond het nulpunt begeven. Als je dit niet voor je kunt zien, is het beter om het kledingstuk te laten hangen. Je zal het in de zomer namelijk ook niet dragen.

De wintermode dit jaar

Al bovenstaande punten sluiten volledig aan met wat de modeshows hebben laten zien voor de winter, zowel voor mannen als voor vrouwen. Veel laagjes zijn in, felle combinaties van kleuren en patronen, grote maten, lage schoenen en lange rokken ook. Dat betekent dus eigenlijk dat je deze winter alles in je kledingkast probleemloos kunt combineren. Deze winter draait om comfort en warmte, met daarbij een flinke dosis fantasie.