3 tips bij het kopen van winterkleren voor de wintersport

3 tips bij het kopen van winterkleren voor de wintersport

Ga je dit jaar op wintersport? Dan wil je natuurlijk goed kunnen bewegen, warm blijven in lage temperaturen en niet te veel zweten. Aan wintersportkleding zitten een groot aantal eisen verbonden en ook al is deze kleding voornamelijk functioneel, dat betekent niet dat je niet stijlvol op de piste kunt staan. Ga jij wintersportkleding kopen? Gebruik dan de onderstaande 3 tips.

Functie voor stijl

Het is veel belangrijker dat jij comfortabel en beweeglijk bent met je wintersportkleding aan dan dat je er stijlvol uit ziet. Het is essentieel dat het materiaal kwalitatief is, zodat je skikleding goed kan ademen. Daarnaast moet het waterafstotend zijn, niet te strak zitten en kun je letten op andere handige kenmerken, zoals sneeuwvangers. Heb je dit gevonden, dan is het natuurlijk ook belangrijk dat je deze winterkleding mooi vindt. Zoek eerst naar functie en bedenk daarna of je in die winterkleding gezien wilt worden.

Thermo ondergoed

Een ander essentieel onderdeel van je winteroutfit als je gaat skiën is thermisch ondergoed. Het is van groot belang dat je hier niet op bespaart. Het ondergoed moet kunnen ademen en moet je transpiratie kunnen afvoeren terwijl jij lekker warm blijft. Vermijd daarom katoen, maar overweeg wol of een kwalitatieve synthetische stof.

Laat je adviseren

Als laatste is het altijd verstandig om je te laten adviseren door een expert voordat je een aankoop doet, vooral als je zelf onervaren bent. Het is vaak zo dat dure wintersportkleding niet per se beter is en de prijs is daarom geen goede leidraad. Vraag iemand in de winkel die verstand heeft van dit onderwerp en laat je voorlichten. Veel wintersportkleding is duur omdat je betaalt voor een hip merk. Het is veel beter om te kiezen voor de juiste samenstelling van materialen, de juiste maat en de juiste functionaliteiten dan je te laten leiden door de prijs.