5 modetrends voor vrouwen die je niet kunt missen deze winter

modetrends voor vrouwen

De winter staat voor de deur en dat betekent in Nederland koud en guur weer. De winterjassen en -accessoires komen weer tevoorschijn en misschien is dit het moment dat je hier wat kledingstukken aan toe gaat voegen. Om goed voorbereid aan de winter te beginnen en tegelijkertijd met de laatste mode mee te gaan, kun je de onderstaande 3 modetrends volgen. Zo weet je zeker dat je er ook in dit seizoen warm en stijlvol bij kunt lopen. 

  1. Dierenprints

Dierenprints zijn weer helemaal in de mode. De catwalks met de wintercollecties van de grote designers waren er vol van. Vooral zebra- en luipaard prints werden veel gezien. Combineer dit met een paar schoenen zonder hakken en een wat neutralere outfit en je bent helemaal hip. 

  1. Parka’s

Een jas die nooit echt uit de mode is verdwenen sinds zijn intrede in de jaren ’60 is de parka. Een parka is een lange vaak nylon jas met een capuchon. Voor vrouwen is deze vaak getailleerd, maar dat hoeft niet. De parka herken je voornamelijk door de bontkraag. Ook deze winter verwachten we de parka veel te zien op straat en in de winkels.

  1. Een bijzondere muts

Steeds meer zien we dat de winterjas een minder grote hoofdrol gaat spelen, maar dat de accessoires steeds belangrijker worden. Draag daarom een neutrale jas, maar kleed deze aan met een in het oog springende muts, sjaal en handschoenen. 

  1. Groot en lang

Vooral vrouwen worden steeds meer aangekleed en de nadruk wordt steeds minder gelegd op het figuur. Grote jassen, lange rokken en grote truien maken weer hun intrede. Dit is niet alleen comfortabel en warm. Het betekent ook dat je onder je jas een dikke trui kunt dragen zonder dat deze in de weg zit. 

  1. Glans

Ook glanzende kledingstukken zullen deze winter steeds meer worden gezien. Een glossy outfit met daarbij een matte tweed- of ruitjesjas zal je zeker niet misstaan en past helemaal in het modebeeld van dit moment. Rond dit af met een mooi stel cowboylaarzen. Deze waren zeer prominent aanwezig bij de verschillende modeshows.

Wintermode voor vrouwen

Vrouwen hoeven deze winter dus geen kou meer te lijden. Het is volledig acceptabel om een groot aantal wijde laagjes aan te trekken met lange rokken en een mooi stel platte laarzen. Alle combinaties zijn mogelijk: glans en mat, kleurrijk en neutraal en tijgerprint en ruitjes. Deze winter kunnen vrouwen dus letterlijk alles uit de kast halen om er modieus uit te zien.