5 winter modetrends voor mannen

modetrends voor mannen

Als man denk je misschien praktisch over je wintergarderobe. Zo lang deze functioneel is en je warm houdt, zit je goed. Wat echter bijzonder leuk is deze winter is dat mannenmode aan het veranderen is. De man wordt uitgenodigd om experimenteel te worden en dit belooft wat. Hier vind je alvast 5 hippe trends voor mannen die we veel zullen zien deze winter. 

  1. Kleurrijk

Wat voornamelijk tijdens de modeshows opviel is dat er steeds meer kleur wordt geïntroduceerd in de winter mannenmode. Dit weerspiegelt zich niet alleen in de aanwezigheid van felgekleurde kledingstukken, maar ook in de kleurencombinaties. Als man kun je werkelijk alles combineren deze winter en er prima mee wegkomen. 

  1. Laagjes

Zien we bij vrouwen de trend om laagjes en wijde kledingstukken te dragen, dit is voor mannen exact hetzelfde deze winter. Draag daarom zoveel mogelijk laagjes over elkaar heen. Zelfs jas over jas is veel gezien bij de modeshows. Op die manier kun je met je kledingstukken die je anders misschien nooit samen zou dragen helemaal hip zijn. 

  1. Een opvallende trui

De experimentele trend in mannenmode zie je ook terug in de statement trui. Kies een zo apart mogelijke grote trui uit, met een bijzondere print of kleurencombinatie. Geen design is eigenlijk te gek. Combineer dit met een wijde en neutrale broek. 

  1. Groot en wijd

Vrouwenmode gaat deze winter steeds meer voor groter en wijder en voor mannenmode is dit hetzelfde. Een grote winterjas, dikke grote truien en indrukwekkende schouderpartijen waren bij de modeshows niet weg te denken. Ook maatkostuums werden steeds wijder. De tijd van het strak in pak zijn is voor mannen voorbij. 

  1. Veel fantasie

Als laatste kun je als man al deze kledingstukken probleemloos samenvoegen. Ruitjes, bloemen, motieven en tijgerprints; je kunt het zo gek niet bedenken of het kan tegelijkertijd worden gedragen. Ook leer is terug van weggeweest en de combinatie van glans met mat.

De herenmode deze winter

Was het een tijdje terug in om strak over straat te gaan als man, deze winter kun je eigenlijk weinig fout doen. Voeg de gekste kledingstukken samen en draag zoveel mogelijk laagjes en je bent volledig conform de laatste mode. Dit is natuurlijk geweldig, want je bent dan niet alleen warm, maar je hoeft ook weinig meer na te denken over wat je vandaag gaat dragen. Zo lang het schoon is en kleurrijk zit je goed.