Doe wat anders deze winter en bezoek een galerie

Doe wat anders deze winter en bezoek een galerie

Tijdens de winter gaan we logischerwijs veel minder de deur uit dan wanneer het buiten warm en aangenaam is. Uitjes met het gezin en met vrienden vinden daarom eigenlijk veel meer tijdens de zomer plaats dan tijdens de winter. Ook al is het heerlijk om in een warm huis te zijn, met de verwarming hoog en temperaturen rond het vriespunt buiten, er zijn verschillende uitstapjes die je ook tijdens de winter kunt maken. Nederland is vele kunstgalerieën rijk en onze geschiedenis is er één vol bekende schilders en kunstenaars. Zoek deze winter daarom eens een paar galerieën op en leer over de kunst die in ons kikkerland werd en nog steeds wordt voortgebracht.

Een galerie kiezen

In Nederland kennen we enorme kunstgalerieën en musea zoals het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Mauritshuis. Daarnaast zijn er ook een aantal kleinere galerieën zoals Frank Taal, Galerie Nouvelles Images en Galerie Ramakers. Van deze laatste drie heb je mogelijk nog nooit gehoord. Actuele kunstenaars zoals Nick Twaalfhoven, gebruiken hun galerieën om hun kunst tentoon te stellen en ook deze kun je bekijken. Bepaal van tevoren wat je mooi vindt of waar je meer over wilt leren. Een internet search wijst je dan snel in de goede richting.

Plezier voor jong en oud

Uiteraard zijn sommige galerieën beter geschikt voor volwassenen, maar je kunt ook je kinderen bij kunst betrekken deze winter door hen mee te nemen. Zoek dan een galerie op die hier geschikt voor is, bijvoorbeeld met een beeldentuin waar ze even rond kunnen rennen of met interactieve spelletjes om ze te boeien. In Nederland is er veel keuze en je zal ongetwijfeld wat vinden. Waarom verdiep je je niet wat meer in de kunst die uit jouw streek komt. Op die manier hoef je niet ver te rijden, kun je meer leren over de regio waarin je woont en steun je lokale kunstenaars.