Goede kleding koop je online

Goede kleding koop je online

Online vluchten kopen, verzekeringen samenstellen of een hotel boeken wordt eigenlijk al als standaard gezien. Toch lijkt het dat online kleding kopen wat minder populair is, en dat is natuurlijk ook niet vreemd. Een vlucht hoef je niet te passen, een verzekering hoef je niet te voelen en de kwaliteit van een hotel kun je online gemakkelijk achterhalen. Toch ben je eigenlijk gek als je je kleding niet online koopt. Hier zitten namelijk een groot aantal voordelen aan verbonden.

De voordelen van online winkelen voor kleren

Het grote nadeel van online kleren kopen, weten we al. Je kunt het niet zien, niet voelen en niet passen wat betekent dat je dus een aankoop doet die risicovoller aanvoelt. Toch zijn er veel belangrijke voordelen verbonden aan het winkelen voor kleding online. Hier vind je enkele van deze voordelen op een rijtje.

  • Gemak: online winkelen is veel gemakkelijker. Je doet het in je eigen tijd en vanuit je eigen woning zonder dat je te maken hebt met openingstijden. Daarbij hoef je niet in de rij te wachten bij het betalen en je hebt geen parkeergeld te betalen.
  • Filters: het assortiment kleding online is veel groter dan in een winkel. Dit zou een groot probleem op kunnen leveren, maar daarom zijn de filters in het leven geroepen. Filters zijn ideaal, omdat ze voor jou alvast sorteren wat je mooi vindt. Je hoeft dus niet alle rekken af te struinen voordat je een kledingstuk hebt gevonden, maar laat de webwinkel alvast het werk doen.
  • Aanbiedingen: online vind je een groot aantal aanbiedingen en vaak ook hele hoge kortingen. Soms lopen deze op tot wel 80 procent en dit het gehele jaar door. De kortingen in de fysieke winkels zijn vrij seizoensgebonden en vaak ook niet zo hoog. De kans dat je online een koopje vindt is veel groter. Daar komt bij dat je niet de hele winkelstraat af moet struinen om deze te kunnen vinden.
  • Passen in eigen tijd: nadat je kleding is gearriveerd heb je meestal een bepaalde periode bedenktijd. Vaak is dit twee weken. Tijdens deze twee weken heb je ruim de tijd om je aankoop te passen en dit in combinatie met je andere kleding. Je kunt anderen om advies vragen en de tijd nemen om een beslissing te maken. In een kledingwinkel heb je hier veel minder tijd voor.

Enkele aandachtspunten

Deze voordelen spreken min of meer voor zich en dit neemt niet weg dat er toch een risicofactor mee blijft spelen als je online kleding gaat kopen. Als je de onderstaande punten serieus neemt kun je dit risico zo klein mogelijk houden.

  • De retourvoorwaarden: bekijk altijd voordat je in een webwinkel naar kleding gaat zoeken wat de retourvoorwaarden zijn. Een goede webwinkel zal geen problemen hebben je een mooie regeling aan te bieden. Deze kennen hun eigen limieten en begrijpen dat het goed mogelijk is dat een kledingstuk toch tegenvalt. Je kunt deze immers niet passen. Zorg er daarom voor dat je je aankoop altijd terug kunt sturen en je je geld dan ook snel weer terugkrijgt.
  • De betaalmethode: controleer of de webwinkel een betaalmethode aanbiedt die binnen jouw mogelijkheden en wensen valt.
  • Keurmerk: wil je zeker weten dat de winkel kwalitatieve kleding verkoopt en dit op een eerlijke en klantvriendelijke manier? Zoek dan naar een keurmerk. Dit betekent dat de webwinkel op allerlei punten is getest door een onafhankelijke instantie. Daarnaast krijg je dan ook beschikking over een geschillencommissie, mocht er een misverstand ontstaan.

Online winkelen naar kleding

Ben je nog steeds niet overtuigd van de voordelen van online winkelen? Probeer het dan gewoon een keer. Zoek een betrouwbare webwinkel op, bestel een kledingstuk en laat je verrassen. Zo kun je zonder druk en in je eigen tijd naar hartenlust winkelen.