Groter, gekker en warmer; de modetrends voor de winter

modetrends voor de winter

Het komt niet vaak voor dat mannen- en vrouwenmode veel soortgelijke trends laten zien. Deze winter is een uitzondering. De outfits die gezien zijn op de modeshows zijn voor mannen en vrouwen vrij gelijkwaardig. En dit is voor iedereen goed nieuws. Dit jaar staan laagjes, gekke combinaties en grote kledingstukken namelijk voor mannen zowel als vrouwen centraal.

Groot en wijd

De tijden van de getailleerde jassen en strakke pakken zijn voorbij. Zowel mannen en vrouwen werden op de modeshows gekleed in wijde en lange kledingstukken. De rokken worden weer lager, de truien groter en de jassen recht en oversized. Dat betekent dat je je minder zorgen hoeft te maken over je figuur en dat comfort voorop zal staan.

Fantasierijke combinaties

Een andere trend die gelijk is voor mannen en vrouwen deze winter is dat eigenlijk alle combinaties mogelijk zijn. Denk aan contrasterende kleuren, verscheidene prints, ruitjes, bloemetjes en patronen en dit alles in één outfit. Een andere duidelijke trend is het combineren van glans en mat. Een glanzende outfit onder een matte tweedjas, bijvoorbeeld.

Laagjes

Als laatste zien we zowel bij de winter mannenmode als bij de winter vrouwenmode de laagjes terugkomen. Zelfs jas over jas is gezien op de catwalk. Koop deze winter dus groot in en combineer naar hartenlust. Hoe meer laagjes hoe beter en natuurlijk ook hoe warmer jij het zal hebben tijdens dit gure seizoen.

Strak versus wijd

Deze nieuwe trends, waarbij alle combinaties mogelijk zijn en groot beter is, is voor mannen en vrouwen natuurlijk welkom. Vooral tijdens de winter wil je je dikke trui onder je winterjas kunnen dragen en wil je zonder al te veel nadenken een outfit bij elkaar rapen. Deze winter kun je dit doen, het warm hebben en tegelijkertijd helemaal modieus over straat gaan.