Nederland – kunstland

kunstland

In Nederland zijn we gek van kunst. Al vele eeuwen geleden brachten we grootmeesters zoals Rembrandt en Van Gogh voort en deze schilderijen worden nu nog steeds wereldwijd tentoongesteld en bewonderd. In de kunstwereld staan we dan ook bekend als land waar kunst centraal staat en dit is nog steeds het geval. Ben je op zoek naar een geschikt uitje deze winter? Dan kun je verscheidene galerieën en musea bezoeken die allen ongetwijfeld zullen boeien en een geslaagd dagje uit zullen belonen. Hier vind je alvast wat inspiratie.

Hedendaagse streekkunst

Misschien wil je je graag wat meer verdiepen in de kunst die in een bepaalde streek wordt voortgebracht. Dit kan je eigen streek zijn of een streek waar je op een andere manier een connectie mee hebt. Vandaag worden er een groot aantal evenementen georganiseerd die soms op jaarlijks en soms maandelijks of zelfs wekelijks plaatsvinden. Dit zijn ideale manieren om meer over de streek te weten te komen en om de kunst te bewonderen die daar vandaag de dag wordt gemaakt. Deze evenementen zijn eigenlijk altijd gratis en zullen je niet teleurstellen.

Kleine galerieën

Nederland is ook een groot aantal kleine galerieën rijk. Deze specialiseren zich in kunst van een bepaalde periode of van een bepaalde streek. Vaak zijn ze knus, niet al te groot en kun je de eigenaar zelf vragen om informatie over een bepaald kunststuk. Deze enthousiastelingen zullen er met plezier over praten. De meeste galerieën verkopen ook kunst, wat betekent dat je heel misschien zelf met een schilderij of ander werk thuiskomt. Het is gemakkelijk om deze galerieën te vinden met een simpele internet search en ze zijn in Nederland talrijk en overal gevestigd.

Grote musea

Voor een volledige dag uit kun je één van de grote musea bezoeken die Nederland rijk is. We hebben er voldoende met allerlei collecties uit verschillende periodes. Het Rijksmuseum is dan misschien wel het bekendste, maar de keuze is enorm. Of je nu van moderne kunst houdt, van middeleeuwse kunst of van kunst van een bepaalde cultuur of beschaving; je kunt in ons land ongetwijfeld meerdere musea vinden die jou kunnen boeien. Helaas zal je dan geen kunststuk mee naar huis mogen nemen, maar je houdt er ongetwijfeld een leerzame en onvergetelijke dag aan over.