Regionale kunstevenementen in Nederland

Regionale kunstevenementen in Nederland

Nederland is een land met een zeer interessante kunstgeschiedenis. We hebben veel bekende kunstenaars voortgebracht en deze schilderijen worden ook vandaag de dag nog wereldwijd tentoongesteld, gewaardeerd en bekeken. Het is dan ook niet vreemd dat we ook nu nog veel aandacht besteden aan kunst en dit zowel op regionaal als op landelijk niveau. Als jij je meer wilt verdiepen in actuele streekkunst in Nederland, overweeg dan eens om deze evenementen te bezoeken.

Kunst aan de Vaart – Assen

Kunst aan de Vaart is een evenement dat wordt georganiseerd door de mensen die aan de Vaart wonen in Assen. Een weekend per jaar stellen deze hun huizen ter beschikking zodat lokale schilders, beeldhouwers, muzikanten en fotografen hun werk kunnen laten horen en tentoonstellen. Niet alleen kun je dan de kunst bewonderen, maar krijg je ook een inzicht in de schitterende panden die De Vaart in Assen rijk is. Toegang is gratis en het evenement vindt het tweede weekend van september plaats.

Kunstrondje Dordt

Op iedere eerste zondag van de maand kun je meedoen aan het kunstrondje Dordt. Je wordt dan langs de vele galerieën, kunstwinkels en musea geleid die dit historische stadje rijk is. Deze zaken openen exclusief voor dit evenement de deuren en je kunt dit moment gebruiken om een antiek stuk te vinden, een schitterend schilderij op de kop te tikken of om simpelweg de vele exposities te bewonderen. Er is ook altijd een speciaal thema en deze veranderd elke maand. Toegang is gratis.

Atelier Route 99 – Groningen

Op elke laatste zondag van de maand openen 10 professionele kunstenaars in Groningen hun deuren voor het publiek. Je kunt dan de streekkunst van noordwest Groningen bewonderen en met de kunstenaars spreken. Er worden verschillende disciplines aangeboden, zoals fotografie, beeldhouwwerk, wandkleden, aquarellen en schilderijen.

Wil jij ook meer weten over de kunst die in jouw streek wordt voortgebracht? Doe dan een simpele internet search en je zal er snel achter komen dat kunstproductie in Nederland, net als in het verleden, nog steeds ruimschoots aanwezig is.