Winterkleding 2018: groot, fel en fantasierijk

Winterkleding 2018 groot, fel en fantasierijk

Als je naast warme winterkleding er tijdens dit seizoen ook modieus uit wilt zien, heb je geluk. De strakke en getailleerde trends die voorheen zo populair waren zijn ingeruild voor wijde en rechte stijlen. Voor vrouwen betekent dit dat er veel minder aandacht zal worden besteed aan het pronken met het figuur en meer aan het gebruiken van felle kleuren en prints. Ook de mannenmode sluit hierbij aan en de tijden dat mannen strak in een op maat gemaakt pak tevoorschijn moesten komen lijken voorbij. Deze winter draait het om comfort en we weten allemaal dat dit een zeer welkome afwisseling is.

Alles combineren

De modeshows voor winterkleding hebben dit jaar laten zien dat het volledig acceptabel is om van allerlei kledingstukken met elkaar te combineren. Je kunt kleuren, patronen, motieven en structuren probleemloos bij elkaar voegen in je outfit. Mat en glans, tijger en ruit, rood en oranje; alles is mogelijk. Dit zal het je deze winter dus veel gemakkelijker maken in de ochtend, omdat je minder hoeft na te denken over wat wel en wat niet bij elkaar past.

Veel laagjes

Een andere zeer welkome trend is die van laagjes. Heb je een kledingstuk voor de zomer waar je erg gek op bent? Dan kun je deze in de winter ook dragen als je het combineert. Hoe meer laagjes, hoe beter en hoe gekker hoe beter. Op de catwalk zijn mannen gespot met twee jassen aan en vrouwen met oversized truien en jassen. Het figuur dat eerst zo gezien mocht worden verdwijnt hierin. Dit neemt misschien wat druk weg en tegelijkertijd voel je je veel comfortabeler.

Gekke mutsen

Ook vreemde mutsen zijn veel opgedoken in de modeshows, zowel voor mannen als voor vrouwen. Kies een vrij neutrale, maar grote, jas en kleed deze aan met aparte accessoires zoals dassen, handschoenen, oorwarmers en mutsen. Dit is zeer handig, want mocht je smaak veranderen en vind je de accessoires niet meer mooi, dan heb je in ieder geval je neutrale jas nog die je vervolgens weer naar je nieuwe smaak aankleedt.