Winterkleren; ademend, warm en groot

Winterkleren; ademend, warm en groot

Als jij winterkleding gaat kopen, dan doe je dit waarschijnlijk in de periode voor de winter aan. Een winterjas moet in de kast hangen voor het geval het gure weer aanbreekt en dan is het ook fijn als je een dikke trui en warme broek kunt aantrekken. Winterkleding kopen doe je misschien het meeste op stijl, maar het is niet verkeerd hier ook wat andere kenmerken bij te betrekken. De volgende keer dat je op zoek gaat naar een jas of ander winterkledingstuk, overweeg dan de onderstaande punten voordat je een aankoop doet.

Ademend

Misschien wel het belangrijkste kenmerk van winterkleding is dat het ademend moet zijn. Je pakt je lichaam als het ware in en dat betekent dat transpiratie moeilijk afgevoerd kan worden. Wil je voorkomen dat je doorweekt van het zweet op je werk arriveert, zoek dan naar winterkleding van ademende materialen. Wol is hier een voorbeeld van en kwalitatieve synthetische materialen zoals fleece ook. Katoen kun je het beste volledig vermijden tijdens de winter. Ventilatiegaten en -ritsen kunnen ook zeer goed van pas komen.

Warm

Natuurlijk moet je winterkleding je ook warm houden. Zie je een mooie spijkerbroek die perfect zit, maar die gaten heeft, dan is deze voor de winter minder geschikt. Ook met korte truien of jassen zal je het veel sneller koud hebben. Stel je zelf temperaturen rond het vriespunt voor en jezelf buiten met dat desbetreffende kledingstuk aan. Is deze niet geschikt, dan zal je er deze winter uiteraard ook weinig aan hebben.

Groot

Als laatste is het goed als je winterkleding groter is. Je zal tijdens dat seizoen veel meer laagjes gaan dragen wat betekent dat jouw omvang toeneemt. Je winterjas moet hier wel overheen passen en je blouse moet ook met een T-shirt of hemd eronder nog steeds lekker zitten. Volg je deze drie tips op en kun je ze combineren met stijl, dan zal jij deze winter niet alleen warm zijn, maar ook modieus over straat gaan.